KONYA SELÇUKLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SELÇUKLU CAHİT ZARİFOĞLU İLKOKULUNDA 'OYUNLA TERAPİ VE HAYAL DÜNYASI ODASI'NIN AÇILIŞI YAPILDI.

Selçuklu Proje Destek Programı kapsamında Cahit Zarifoğlu İlkokulunda öğrencilerimize hizmet verecek Hayal Dünyası odasının açılışı gerçekleştirildi. 
SELÇUKLU CAHİT ZARİFOĞLU İLKOKULUNDA 'OYUNLA TERAPİ VE HAYAL DÜNYASI ODASI'NIN AÇILIŞI YAPILDI.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Turan Kayacılar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Tekkalan, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar, Numune Hastanesi Başhekimi Süleyman Dönmez, , Selçuklu AK PARTİ ilçe başkan yardımcısı Adnan Bahçeci, Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Uyav, Hastane ARGE koordinatörü Soner Erol, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Abdulkadir Gölcü, Cumhuriyet Savcısı Atila Boztoprak, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Bülent Dilmaç, Selçuklu Eğitim Birsen Başkanı Durali Göğüş, Okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Rahim Demirkol, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Burçin KIRICI, Uğur Kar Firma sahibi Davut Kar, KYC Organizasyon sahibi Kutay Canpolat, 3 N Eğitim danışmanlık firması yetkilileri velilerimiz katıldı.

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında Dr. Cengiz Çelik tarafından hazırlanan "Okulda Oyunla Terapi" projesi kabul edilmiştir. Proje kapsamında Cahit Zarifoğlu İlkokuluna Oyunla terapi odası yapılmıştır. Mimar Sinan İlkokulu, Mustafa Necati İlkokulu, Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu ve Şükriye Onsun İlkokuluna ise Oyun Terapi sandığı ve materyalleri dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca bu beş okulda görev yapan rehber öğretmenlere oyunla terapi kursu verilmeye başlanmıştır.   Proje ile gelişmiş ülkelerde elli yıldır kullanılan oyun terapisi yönteminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Okullarda çocukların fiziksel ruhsal ve sosyal gelişimlerini takip etmek ve olası sorunları önceden fark etmeye çalışmak pdr hizmetlerinin genel amaçlarındandır. Bu kapsamda rehber öğretmenlerin oyun yöntemini kullanmayı öğrenmesi, çocuklardaki problem davranışların tanı ve teşhisinden ziyade sağlatımı için önem arz etmektedir. Rehber öğretmenlerin çocuklarla oyun oynayabilme becerisini kazanmaları neticesinde travmadan gelen stres anksiyete saldırganlık dürtü bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı konmuş öğrencilere çözüm odaklı yardımları daha kolay gerçekleşecektir. Oyun terapisi yöntemi, iletişim sorunu yaşayan çocuklar, gecikmiş konuşma, seçici mutizm ve içe kapanıklık tanısı konmuş öğrencilere de beceri kazandırmak için kullanılan en iyi yöntemdir.  Açılan oyun terapi odasının Selçuk üniversitesi sağlık bilimleri çocuk gelişimi bölümünde oyun terapisi derslerinin uygulama laboratuvarı olarak kullanılması üniversitedeki öğrencilerin bu yöntemi meslek hayatlarında aktif kullanmaları ve Projenin sürdürülebilirliği için önem arz etmektedir.  Yine bu proje oyun terapisinin, rehber öğretmenler aracılığı ile okullarda yaygınlaştırılması üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde sürdürülebilirlik açısından bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projede emeği bulunan Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ile Müdürlüğümüz ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.

29-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-2019

 

 

Ana Bina/Nişantaş Mh. Şahinağa Sk. Kemerli Cd. Selçuklu Kaymakamlığı 4. Kat. Selçuklu/KONYA Ek Bina/Mehmet Akif Mah. Muabbet Sk. No3 Selçuklu/KONYA - Ana Bina/ 0 (332) 238 40 92 Ek Bina/ 0 (332) 238 42 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.