KONYA SELÇUKLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kapsamında İlimiz genelinde ve İlçemizde çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Konya’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan “İlköğretim Haftası” etkinlikleri, Meram Gödene TOKİ Ortaokulu ve Meram Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde kutlandı. Hafta boyunca tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “İlköğretim Haftası”nın açılış programı, protokolün ve vatandaşların geniş katılımıyla 2015/2016 Eğitim Öğretim yılının ilk günü 28 Eylül 2015 tarihinde yapıldı.  
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kapsamında İlimiz genelinde ve İlçemizde çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY yaptı. Yeni eğitim yılının ilk günü Konya’da 1.800 okulda toplam 436.765 formal eğitim öğrencisi ve 27.077 öğretmenin ders başı yapacağını ifade eden GÜRSOY sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetici öğretmen, öğrenci ve velilerimizle yeni dönemde hep birlikte geçen yıldan daha başarılı bir eğitim öğretim yılı hedefliyoruz. Zira Alâeddin Keykubat’ın, Mevlana Celaledin’in, Sadreddin Konevi’nin şehrini, eğitim noktasında daha ileriye taşımayı bir görev olmaktan ziyade bir zorunluluk olarak görmekteyiz. Türkiye ortalamasının üstünde olan başarımızı daha da ileriye götürmek temel hedefimiz.”

 

Peygamber Efendimiz (sav)’in “Ya öğreten ya öğrenen ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma…” hadis-i şerifini de anımsatan GÜRSOY, tüm çalışmalarının ilk dört grupta yer almak için olduğunu da ifade etti.

 

 Ayrıca 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan KAYACILAR Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle birlikte oldular. 

 

Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlarken yaşadıkları heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum” dedi.


2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan KAYACILAR, “Geleceğimiz olan sizlerden çok umutluyuz, çünkü bu vatan sizlere emanet edilecek. Eminim ki sizlerde bu okullarda, bu sıralarda kendinizi iyi yetiştirerek, iyi birer vatandaş olarak bu emaneti üstleneceksiniz. Sizlere güveniyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan KAYACILAR, birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen kitapları dağıttılar.

ziyaret ziyaret ziyaret ziyaret ziyaret ziyaret ziyaret ziyaretziyaret ziyaret ziyaret

 

 

 

Ana Bina/Nişantaş Mh. Şahinağa Sk. Kemerli Cd. Selçuklu Kaymakamlığı 4. Kat. Selçuklu/KONYA Ek Bina/Mehmet Akif Mah. Muabbet Sk. No3 Selçuklu/KONYA - Ana Bina/ 0 (332) 238 40 92 Ek Bina/ 0 (332) 238 42 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.